Stanojević: Želja za titulom jača od želje za opstankom

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da očekuje težak meč protiv Hajduka, jer se Kuljani bore za opstanak u Super ligi i ocenio da je glavni adut rivala iskusni trener Dragoljub Bekvalac.

"Sutra ćemo u Kuli pokušati da dođemo do svoje prepoznatljive igre i nadam se da ćemo iskoristiti sve slabosti Hajduka. Možda će biti nekih promena u odnosu na prošlo kolo. Naša želja za osvajanje titule ne može da bude manja od njihove za opstanak u ligi", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Hajduk je prošlog vikenda osvojio bod na gostovanju kod Slobode Sevojno, a i dalje se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli Super lige.

"Hajduk igra agresivnije i napadaju protivnika visoko. Imaju veoma iskusnog trenera Bekvalca i znam da nam neće dozvoliti da se razigramo. Očekujem čvrstu utakmicu, uz izuzetno agresivnu igru", naveo je Stanojević.

Šef stručnog štaba crno-belih sutra neće moći da računa na igrača sredine terena Sašu Ilića zbog žutih kartona, a manje probleme sa povredom imao je i štoper Mladen Krstajić.

"To su važni igrači za nas, ali imamo zamenu za svakog fudbalera. Krstajić bi ipak trebalo da igra. U ovom trenutku kandidati da zamene Ilića su Nemanja Tomić i Darko Brašanac. Prednost, ipak, ide Tomiću zbog iskustva", kazao je on.

Partizan trenutno ima pet bodova više od Crvene zvezde i osam više od trećeplasirane Vojvodine.

"Imamo težak raspored u prvih sedam kola prolećnog dela šampionata. Mislim da se u ovom periodu odlučuje trka za titulu. Ipak, dobro je što oba konkurenta za titulu dočekujemo na svom stadionu", zaključio je Stanojević.

Utakmica 17. kola Super lige Hajduk-Partizan igra se sutra od 14 sati na stadionu u Kuli.

Pogledajte još