Bogdanovu tri godine i tri meseca zatvora

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Sud u Djenovi osudio je u utorak četvoricu huligana iz Srbije na kazne zatvora od dve godine i šest meseci do tri godine i tri meseca zbog prošlogodišnjih incidenata na stadionu u Djenovi, javili su italijanski mediji.

Najveću kaznu dobio je Ivan Bogdanov - tri godine i tri meseca zatvora. Bogdanov se, noseći crnu masku na licu, pre utakmice popeo na ogradu pored terena, klještima isekao zaštittnu mrežu i bacio pirotehnička sredstva na teren.

Nikola Kličković kažnjen je sa tri godine zatvora, Danijel Janjić sa dve godine i osam meseci, a Srdjan Jovetić dve godine i šest meseci zatvora. Kličković, Janjić i Jovetić proglašeni su krivim zbog nekoliko stvari, od opiranja hapšenju preko uništavanja javne imovine do nasilnog ponašanja na utakmici.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Italija-Srbija trebalo je da se igra 12. oktobra prošle godine u Djenovi. Meč je tada počeo sa zakašnjenjem zbog incidenata koje su napravili huligana iz Srbije, a nakon sedam minuta igre definitivno je prekinut i kasnije registrovan rezultatom 3:0 za "azure".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.