Bjelogrlić: I mene je Sergej iznenadio

Izuzetno mi je žao što je moja izjava pogrešno protumačena, što je izvučena iz konteksta, što je napravljen politički incident, što je cela priča dobila sasvim drugačiju dimenziju u medijima. Najviše mi je žao što posle ovacija, aplauza i oduševljenja koje je doživeo moj film, žitelji sarajevskih Pala ga neće videti. Ostaće uskraćeni, jer ne verujem da su poslednjih 30 godina gledali neki veliki srpski film - kaže za S media portal Dragan Bjelogrlić, režiser, glumac i producent filma "Montevideo, bog te video"

Poznati glumac nije krio razočarenje odlukom kulturnog centra na Palama koji je saopštio da je, iz moralnih i bezbednosnih razloga, otkazao prikazivanje njegovog veoma gledanog filma “Montevideo, Bog te video”, inače planirano za večeras i sutra.

Poslenici koji se bave kulturom u ovom delu multinacionalnog Sarajeva procenili su da će njegova izjava koju je dao uoči premijere filma "da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Jovan Divjak", izazvati negativnu reakciju žitelja i da je zbog toga bolje da stopiraju dalju distribuciju filma.

A ceo problem je izazvao nesmotreni gest veoma talentovanog, ali i prilično problematičnog (da ne kažemo nestašnog) glumca Sergeja Trifunovića koji se na sarajevskoj premijeri filma pojavio u majici s likom Divjaka.

(old_image)

Nakon ovih događaja, građani Pala su na “fejsbuku” i portalu “Palelajv” pozvali na bojkot filma. Iz Kulturnog centra saopšteno je da svi koji su kupili karte mogu doći po novac.

- Sa tim incidentom koji se dogodio u veoma specifičnim okolnostima ja nemam ama baš nikakve veze. Reč je o političkom skandalu koji nema nikakve veze ni sa mnom, ni sa filmom, pa ni sa ekipom koja ga je radila. Sergejev gest je i mene iznenadio, ali, to se dogodilo, i ja nisam mogao da utičem na to, kao ni na pogrešno interpretiranje moje izjave, koja jeste bila dvosmislena, ali su se svi, što je veoma interesantno, uhvatili za lošiji deo. Teze su zamenjene, ne mogu da utičem na to kako će to neko i na koji način da protumači. Sve će to proći, film će biti prikazivan, ali šteta je, jer smatram da su baš žitelji Pala trebali da ga odgledaju i da se uvere zašto ga svi toliko hvale. I verujte, beskrajno me iritira cela ta gungula koja se nepotrebno stvorila oko njega, ali, opet kažem, sve će to proći - kaže za S media portal Bjelogrlić.

Nevena Povrenović, ispred "Intermedia Network", producenata filma "Montevideo" kaže za S media portal:
- Što se tiče odlaganja prikazivanja filma "Montevideo, Bog te video" na Palama, nama kao producentima ovog filma je jako žao kada se publici oduzima prilika da pogleda ovo ostvarenje. Shodno s tim smatramo da svaki organizator ima pravo da donosi svoje odluke, te tako i bioskop na Palama. Svoju odluku da odlože projekciju na Palama, uprava bioskopa je saopštila lokalnom distributeru koji bioskopima na lokalu dostavlja kopije ovog filma.

Pogledajte još