Neprijatelj: Strah vodi iz zla u zlo

0

Sedmi dan mira na bosanskim planinama, linija razgraničenja, omeđena nagaznim minama, grupa ratnih prijatelja umornih od ubijanja i jedan "čudak", okosnca su flma Dejana Zečevića "Neprijatelj". 

Sedmi dan mira na bosanskim planinama, linija razgraničenja, omeđena nagaznim minama, grupa ratnih prijatelja umornih od ubijanja i jedan “čudak”, okosnca su flma Dejana Zečevića Neprijatelj“.

Reditelj Dejan Zečević, kojeg pojedini kritičari ocenjuju kao autora poznatog po “konvencionalnim žanrovskim ispadima”, potvrdio se i u ovom ostvarenju kao čovek nesvakidašnjeg filmskog izraza kadar da uvek iznenadi publiku. Ako “konac delo krasi” FEST je dobio dostojan film za kraj.

Spadate li u red onih koji su se kad su počinjali ratovi 90-ih godina u bivšoj Jugoslaviji pitali kako je sve ovo počelo, ako volite vesterne tipa “Dobar, loš, zao”, ako volite da se u isto vreme zabavite, ali i da se bez preteranog “filozofiranja” na kraju filma postavite neka pitanja, ovo je pravi film za vas.

Zečević se pokazao kao vanredan talenat, sposoban da na zabavan način predstavi tešku temu. “Neprijatelj” nije nikako film za neobavezno letnje poslepodne, ali sigurno j

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.