Konferencija "Svet u 2021." 15. decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu

„Svet u 2021.“ jedna je od najstarijih konferencija kompanije Color Media Communications i već je postala prepoznatljiva kao događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o političkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije i otvara pitanja od značaja u narednoj godini.

Konferencija će se održati 15. decembra 2020. u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji svi zainteresovani gledaoci događaj će moći da prate online preko live streama na Youtube i Facebook kanalu Color Media Communications.

Ove godine ćemo kroz panele i studije slučaja pokušati da damo odgovore na pitanja sa kakvim se izazovima susreće zatvorena Evropa, kakve su posledice globalne pandemije na svetsku ekonomiju i kako je prevazići, sa čime se susreo zdravstveni sektor globalno i lokalno, kakve su posledice pandemije na ranjive grupe u društvu kao i kakva je kultura u doba pandemije.

Konferenciju će otvoriti: Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije; Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije; Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka za kulturu i informisanje u Vladi Republike Srbije; Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije; Darija Kisić-Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije.

Na konferenciji će između ostalih govoriti: Dubravka Negre, šefica kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan; Joan Hoey, The Economist; Nj.E. Raul Bartolome Molina, ambasador Kraljevine Španije; Nj.E. Tomas Šib, ambasador Nemačke; Nj.E. Šan Meklaud, ambasadorka Velike Britanije; Nj. E. Kimmo Lähdevirta, ambasador Finske u Srbiji; Dejana Kostadinova, direktorka Unicefa u Srbiji; Udo Ajhlinger, predsednik Nemačko-srpske privredne komore; Patricio Dei Tos, predsednik Konfindustrije Srbija; Majk Mišel, predsednik Saveta stranih investitora (FIC); Goran Kovačević, potpredsednik UO Naled; Nebojša Katić, ekonomista; Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR Srbija i direktor spoljnih poslova NCR korporacije za Evropu, Bliski istok i Afriku; Predrag Milinčić, regionalni direktor kompanije Mars; Stana Božović, državni sekretar, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Biljana Barošević, pomoćnik ministra, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Aleksandar Stankov, direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta; Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije; Svetislav Goncić, glumac i predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta I mnogi drugi.

Generalni pokrovitelj događaja je kompanija Mozzart. Konferenciju su podržali: Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i spocijalna pitanja Republike Srbije, Evropska investiciona banka, Srbijagas, Coca Cola i NCR.

Više informacija se nalazi na sajtu: www.communications.rs/svetu2021

Ukoliko ste zainteresovani da pratite događaj možete se registrovati putem linka.

Pogledajte još