Kličko i Hej ugovorili meč

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Bokseri Vladimir Kličko i Dejvid Hej saopštili su da su se dogovorili o borbi za objedinjavanje titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Borba će se održati 2. jula, objavljeno je na fejsbuk stranici ukrajinskog boksera, kao i na zvaničnom sajtu Britanca. Menadžerske agencije dvojice boksera još nisu potvrdile tu vest.

Još nije poznato gde će se borba održati. Spekuliše se o hali u Manhajmu, londonskoj O2 areni, ali i fudbalskim stadionima u Dortmundu, Gelzenkirhenu i Kajzerslauternu.

Kličko je svetski šampion teške kategorije u IBF, IBO i WBO verzijama i nosilac je Ringovog pojasa šampiona sveta, dok Hej brani titulu u WBA verziji.

To je druga najočekivanija borba u boksu danšnjice i prvo objedinjavanje titula u teškoj kategoriji, a bokserski stručnjaci nazvali su je "nokaut u čekanju".

Više od dve godine menadžeri su pokušavali da zakažu taj meč, a od 2008. godine je mnogo "zle krvi" između Klička i Heja. Britanac se na jednoj konferenciji za novinare pojavio u majici na kojoj je on bio naslikan kako u rukama drži glave braće Vitalija i Vladimira Klička.

Hej je trebalo da boksuje sa Vitalijem 2009. godine, ali je odustao zbog povrede leđa.

Vladimir Kličko je prošle nedelje odustao od borbe sa Britancem Derekom Čizorom, koja je trebalo da se održi 30. aprila, jer se, kako je rekao, nije dovoljno oporavio od povrede stomačnog mišića.

U dosadašnjoj karijeri Kličko ima skor od 55 pobeda, od kojih 49 nokautom i tri poraza, dok je Hej 25 mečeva 23 završio nokautom, uz jedan poraz i jednu pobedu na poene.

Pogledajte još