Njeno veličanstvo šoljica kafe – prava mera svega

Kafu su nekada davno karakterisali kao "čarobni napitak", jer nisu umeli da objasne šta je to što ovu biljku čini toliko posebnom. "Crna kao noć, vrela kao pakao, slatka kao polјubac i jaka kao lјubav" – govorili su Brazilci. Za razliku od tada, ono što smo danas prestali da pokušavamo jeste upravo to da kafu opišemo. O njoj se ne govori, ona se "oseća".

Svako ima drugačije viđenje kada se radi o tom malom, a tako bitnom ritualu ispijanja kafe. Važno je jedino da je osećaj poseban. Bilo da se radujemo kafenisanju sa najmilijima ili uzimamo "sebično" trenutke samo za sebe.

I u svemu tome, jedna stvar već 20 godina ostaje ista. Doncafé šoljica koja je već dve decenije uz sve ljubitelje kafe. Ona je prava mera za kafu, ali i prava mera za otprilike sve ostalo. Iz nje merimo, presipamo, prelivamo, dodajemo. Uz nju kuvamo, igramo, pevušimo stihove omiljenih pesama... I tako smo 20 godina zajedno.

Doncafé šoljica je vremenom postala i nezvanična univerzalana jedinica za kulinarska majstorstva. U ovim hladnim danima pred praznike često se u kuhinjama širom Srbije probaju novi recepti kojima želimo da iznenadimo nama najdraže. Jer to je prava mera ljubavi. A onda, za pravu meru podrške za prve, nekada nespretne pokušaje, zovemo stare znalce. Koliko puta smo samo čuli od naših baka ili mama – dodaj otprilike jednu šoljicu brašna... A gotovo da nema doma koji za tu otprilike meru ne koristi baš Doncafé šoljicu.

I tako nam svega za našu poslasticu bude taman. A zbog onoga što iznesemo vidimo pravu meru sreće i dobijemo pravu meru osmeha. Posluženo uz kafu – idealan doživljaj!

Iako je ova godina svima bila posebna životna lekcija, naučila nas je da zajedno možemo da prebrodimo teške trenutke. Sada, dok je polako ispraćamo, vidimo da smo zahvaljujući tome što su neke stvari bile izazovne, počeli drugačije i da razmišljamo o stvarima koje su zaista važne. Više cenimo zajedničke trenutke, lepu reč i ljubazni osmeh. Shvatili smo koliko je bitno da nastavimo da maštamo i sanjamo. Da uvek prepoznamo prave ljude i prave stvari. I da uvek ostavimo koji trenutak za savršeno uživanje u kafi kod kuće iz jubilarnih prazničnih Doncafé šoljica.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.