fbpx

Drugi sastanak Beograda i Prištine

BRISEL, 9. marta 2011. (Beta) - U Savetu ministara Evropske unije u Briselu u sredu ujutru je nastavljen dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije.

Šef srpske delegacije je Borislav Stefanović, a delegaciju Prištine predvodi zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri. U ime EU u razgovorima učestvuje savetnik šefice evropske diplomatije Robert Kuper.

Stefanović je posle prvog sastanka održanog u utorak izrazio određeno zadovoljstvo i istakao da se, iako se nije krenulo ka konkretnim rešenjima, došlo do izvesnih tačaka saglasnosti.

On je saopštio da su razmatrana pitanja katastra i matičnih knjiga.

"Ovo je bio inicijalni sastanak i prilika za međusobno 'čitanje' dva pregovaračka tima, upoznavanje i izgradnju stepena poverenja medju nama", rekao je Stefanović.

Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri je uoči prve runde dijaloga isticala da je to "tehnički" dijalog "države Srbije i države Kosova" kojem prištinska strana pristupa "otvorenog duha i s konstruktivnim pristupom".

"Mnogo je stvari na dnevnom redu. Ako bude kreativnosti, moći ćemo da unapredimo živote ljudi i napredujemo u približavanju EU", rekla je Edita Tahiri.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.