Kampanja "Zelena Srbija" u Beočinu - Zameniik ambasadora Finske poručuje: Zeleno i zdravo su dve strane istog novčića!

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije tokom decembra sprovodi kampanju "Zelena Srbija".

U sklopu kampanje "Zelena Srbija" biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Danas je organizovana sadnja Kuglaste katalpe i Ukrasnog bagrema ispred Doma kulture u Beočinu.

Tom prilikom prisutnima su se obratili: Mirjana Malešević Milkić, predsednica opštine Beočin, Lassi Härmälä, zamenik ambasadora Finske i Predrag Ivanović, šef kabineta Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.

Zamenik ambasadora Finske, Lassi Härmälä istakao je da se svaka akcija koja našu planetu čini zelenijom i te kako računa i utiče na borbu protiv klimatskih promena.

- Održavanje ravnoteže između očuvanja i upotrebe je veoma značajno. U Finskoj se za svako posečeno drvo moraju posaditi nove sadnice. Takođe, moramo osigurati da se zaštiti biološka raznovrnost, očuvanjem različitih vrsta šuma. Ja duboko verujem da su zeleno i zdravo dve strane istog novčića. Svako zaslužuje zdravo životno okruženje, stoga sam zahvalan na realizaciji ovog projekta i svakog drugog koji za cilj imaju zeleniju Srbiju - poručuje Lassi Härmälä. 

Predsednica opštine Beočin, Mirjana Malešević Milkić zadovoljno je istakla da se Beočin našao među 10 opština u kojima će se saditi u sklopu projekta "Zelena Srbija" i naglasila da to neće biti kraj kada je ozelenjavanje te opštine u pitanju.

Pogledajte još