Mišković kupuje dobra čija je privatizacija propala?

NOVI SAD, 9. marta 2011. (Beta) - Novosadski "Nacionalni gradjanski list" piše u sredu da se Miroslav Mišković, vlasnik Holdinga Delta, dogovorio s Vladom da za novac od prodaje Delta Maksija kupi sva poljoprivredna dobra u Vojvodini čija je privatizacija propala.

Izvor za koji list kaže da je dobro obavešten, Mišković je taj aranžman dogovorio pre nego što je obelodanjen ugovor o prodaji Delta Maksija belgijskom Delezu.

Mišković je prilikom potpisivanja ugovora sa Belgijancima potvrdio da će jedno od glavnih interesovanja Delte biti ulaganje u poljoprivredu.

List navodi da je Mile Jerković kupio, pa izgubio većinu poljoprivrednih kombinata, a neke je kupio Darko Šarić, osumnjičeni za šverc kokaina iz Južne Amerike. Na spisku koji je objavio "Nacionalni gradjanski list" je petnaestak poljoprivrednih preduzeća čija je privatizacija poništena.

Medju njima su i DPP Graničar iz Gakova sa 6.500 hektara zemljišta, PPK Agrobačka iz Bača sa 5.500 hektara, "Doža Djerdj" iz Bačke Topole sa 1.750 hektara i "Aleksa Šantić" iz istoimenog mesta sa 1.500 hektara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.