Jocić pod sumnjom za mito, zloupotrebe i pranje novca

0

Bivši direktor javnog preduzeća "Putevi Srbije" Branko Jocić i još četvoro uhapšenih osumnjičeni su da su davanjem i primanjem mita, zloupotrebom službenog položaja i pranjem novca, oštetili to preduzeće za …

BEOGRAD, 9. marta 2011. (Beta) – Bivši direktor javnog preduzeća “Putevi Srbije” Branko Jocić i još četvoro uhapšenih osumnjičeni su da su davanjem i primanjem mita, zloupotrebom službenog položaja i pranjem novca, oštetili to preduzeće za 43 miliona dinara, saopštilo je u sredu Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

U saopštenju tužilaštva navodi se da su pored Jocića, uhapšeni i osnovač i vlasnik preduzeća “Rotijer” Dragan Pavlović, Jocićeva majka Radmila Jocić, Marija Božić iz Paraćina i bivši direktor javnog preduzeća “Put Loznica” i Jocićev savetnik Predrag Todosić.

Oni se sumnjiče da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica, zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujući iznos od oko 43 miliona dinara, privatnom preduzeću “Rotijer” za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta.

Na osnovu toga preduzeće “Rotijer” je Jociću, odnosno njegovoj majci, poklonilo stan u Loznici vredan oko 2,5 miliona dinara. U toku je saslušanje osumnjičenih, nakon čega će biti doneta odluka o njihovom zadržavanju.

Protiv Branka Jocića je pokrenuta i finansijska istraga, koja treba da utvrdi koju imovinu poseduje, kao i da li postoji nesklad izmedju pronadjene imovine i njegovih zakonitih prihoda, dodaje se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.