Otvaranje novog Monument restorana

Sinoć je u gradu otvoren novi “Monument” restoran. Ovaj četvrti po redu, nalazi se u najstrožem centru grada, u Čika Ljubinoj ulici broj 9.

Moderan, funkcionalan enterijer, prepoznatljivi, mediteranski meni i uslužno osoblje čine da se “Monument“ restorani već više od decenije nalaze u samom vrhu beogradske gastro scene.

Radno vreme je popularno od 08 do 01, pa je odličan izbor i za početak radnog dana, ali i za trenutke opuštanja uz “kasne“ lagane zalogaje.

Vuk Brajović je istakao da je „Monument“ svojevrstan fenomen, jer predstavlja duh pravog srpskog gostoprimstva, koji je protkan jednim, prefinjenim, kosmopolitskim imidžom. Zato i jeste jedan od omiljenih restorana strancima koji posećuju naš grad.

A na otvaranju naravno gužva. Oba nivoa restorana su se kako je vreme odmicalo popunila do poslednjeg mesta. Bend “Muzički tobogan“ zabavljao je prisutne svojom muzikom, a ukusni specijaliteti su “zagolicali“ maštu.

I naravno neka poznata lica....

Ljubiša Stojanović Luis nam je otkrio da mu se dopadaju Monument restorani, ali da rado svrati u “Mićino sokače“ i “Malevillu“, na Zemunskom keju. Novi album, kaže, izlazi ovih dana u Holandiji.

Tu je bila i lepa Sandra Obradović, kao i Marko Đurovski sa devojkom. Sandra nam je rekla da često svraća u Monument, posto živi na Novom Beogradu, kao i da joj je italijanska kuhinja omiljena .

Pobednik ovogodišnjeg “Survivora“ Andrej Maričić, pak, retko ide po restoranima, jer, kako kaže više voli da kuva sam. Na Filipinima je postao pravi majstor za pripremanje pirinča, koji priprema za samo deset minuta.

Tekst: Marija Milenković
Foto i video: Mirjana Ristić Damjanović

Pogledajte još