Jovanović: Pobedili za sebe ne za Zvezdu

BEOGRAD, 9. marta 2011. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su njegovi košarkaši morali da pobede Zadar zbog sebe samih, ali i da bi obezbedili bolju poziciju za završni turnir.

"Ovo je bila jako važna utakmica. Prethodnih dana se po novinama pisalo zbog čega sve treba da pobedimo, ali smo morali da pobedimo zbog sebe, da bismo bili što bolje plasirani pred početak plej-ofa", rekao je Jovanović posle pobede 85:50 u 24. kolu Jadranske lige.

Partizan se bori sa Krkom za prvo mesto, a Zadar sa Crvenom zvezdom za opstanak u ligi, tako da je meč bio važan za oba beogradska tima. Crno-beli su u prvom delu sezone izgubili u Zadru.

"Ostali su nam dužni iz prvog dela sezone, tako da smo imali više motivacije za danas", rekao je Jovanović.

Novi trener Zadra Josip Grdović rekao je da je Partizan "pokazao veštinu, taktiku i energiju" preveliku za njegov tim.

"Partizan je nastavio izvanredan rad i posle odlaska Duleta (Duška Vujoševića), a drago mi je i što izbacuje i mlade igrače...Nadam se da će osvojiti titulu", rekao je on.

Zadar se bori da ne bude poslednji, a do kraja takmičenja ostala su još dva kola.

"Preuzeo sam ekipu pre desetak dana i neke stvari sam tek uspeo da dodirnem...Držali smo se do 15. minuta i posle toga pukli. Očekujem pobede u poslednja dva kola. Da ne verujem da mogu da spasim Zadar, ne bih ni preuzimao ekipu", rekao je popularni Pino Grdović.

Zadar u poslednja dva kola dočekuje Hemofarm i gostuje kod Širokog. Zvezda dočekuje Olimpiju i igra protiv Zagreba u gostima.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.