NE SADRŽI PARABENE I SULFATE: Prirodni sapun od bundeve obezbeđuje koži adekvatnu zaštitu

Zimski period velik je neprijatelj vašoj koži ukoliko joj ne obezbedite adekvatnu zaštitu. Mnogi često pribegavaju profesionalnim i skupim preparatima kako bi održali njenu hidrantnosti i svežinu, zaboravljajući da se tajna adekvatne nege krije u jednostavnim stvarima kao što je prirodni sapun od bundeve.

Prijateljica ukusnih supa, jela i kolača može umnogome da vam pomogne i u nezi kože. Obiluje beta-karotenom, a sadrži i puno vitamina C. Osim toga bogata je i mnogim mineralima kao što su cink, gvožđe, magnezijum, kalijum, mangan i bakar koji podstiče proizvodnju kolagena i elastina koji podstiču stvaranje melanina (kožnog pigmenta).

Ovaj omiljeni plod daje mnogo mogućnosti, a jednu od njih predstavljamo vam u nastavku.

Sastojci:

- baza za sapun od shea putera
- narandžasta boja za sapun
- kalup za sapun u kojem god obliku želite
- začin od bundeve
- mera adekvatna za mikrotalasnu

Priprema:

Uzmite bazu za sapun koju ste prethodno pripremili i iseckajte je na sitne komade. Stavite ih u posudu i otopite u mikrotalasnoj oko trideset minuta. Kada smesa postane tečna i sasvim otopljena dodajte dve kašike začina od bundeve i nekoliko kapi narandžaste boje. Dobijenu smesu sipajte u izabrani kalup i ostavite da se ohladi, najviše sat vremena.

Dobićete predivan sapun koji ste sami napravili, a pritom je zdrav i ne oštećuje kožu. Ne sadrži parabene i sulfate pa tako vaša koža neće bitu suva, a efekat zatezanja postaće prošlost.

Savet plus:

Sapun može da se izrađuje u bilo kojoj boji i u bilo kom obliku. Možete dodavati i razno lekovito bilje, semenke kafe i još mnogo toga po želji i izboru. Osim toga što je lekovit on je i dekorativan. Budući da stiže vreme praznika, ovaj sapun je fantastično rešenje za poklon.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još