Farfan odveo Šalke u četvrtfinale

BEOGRAD, 9. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Šalkea plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su na svom terenu posle preokreta pobedili Valensiju sa 3:1, odnosno 4:2 ukupno.

U prvom meču bilo je 1:1. Valensija je sjajno počela i već u 17. minutu povela golom Rikarda Koste.

Portugalski defanzivac dao je gol glavom skoro instiktivno, pošto je uspeo samo da brzo pomeri glavu unazad na pas Mehmeta Topala i tako licem postigne svoj prvi gol u timu.

Šalke je napadao, ali se Valensija odlično branila sve do 40. minuta, kada je Džeferson Farfan iz slobodnog udarca izjednačio. Španska ekipa takodje je imala svoje šanse, ali je meč bio izjednačen kao i prvi.

Tim iz Gelzenkirhena konačno je poveo u 52. minutu, kada je Per Kluge centrirao u napadu, a golman Valensije Visente Guaita uspeo je da odbaci loptu dalje od Farfana, samo da bi ona pala ispred Marija Gavranovića, koji je šutnuo, a lopta od stative ušla u gol za 2:1.

Valensija je tada preuzela inicijativu i imala više loptu u posedu, a na kraju krenula i u potpuni napad, ali bez uspeha. U četvrtom minute nadoknade vremena, igrač utakmice Farfan je iz kontranapada savladao Guaina za konačnih 3:1.

Rezultati revanš utakmica osmine finala:

TOTENHEM - Milan 0:0 (prvi meč 1:0)
ŠALKE - Valensija 3:1 (1:1)

BARSELONA - Arsenal 3:1 (1:2)
ŠAHTJOR - Roma 3:0 (3:2)

Utorak, 15. mart:
Bajern - Inter (1:0)
Mančester junajted - Marsej (0:0)

Sreda, 16. mart:
Real Madrid - Lion (1:1)
Čelsi - Kopenhagen (2:0)

Pogledajte još