DOSTA JOJ JE ČEKANJA: Devojka iz Zambije tužila mladića jer nije hteo da je oženi

Čekanje da se partner obaveže brakom može biti frustrirajuća igra koja dugo traje. Jedna žena preduzela je krajnje mere, pošto njen mladić nije ispunio obećanje da će se oženiti njome.

Gertruda Ngoma (26) iz Ndole u Zambiji pokrenula je pravni postupak protiv svog mladića Herberta Salalikija (28), oca njenog deteta, koji joj je, kako tvrdi, obećao da će se njih dvoje venčati.

Žena, kojoj je očigledno bilo dosta svega, izvela je partnera pred sud zahtevajući da iznese svoje buduće planove i iznela sumnje u njegovu vernost, pošto je navodno videla da "šalje poruke drugoj ženi".

- Nikada nije bio ozbiljan, zato sam ga tužila, jer zaslužujem da znam kakva će biti naša budućnost - rekla je Gertruda.

U svoju odbranu, Salaliki je rekao da želi da se oženi Ngomom, ali da ne može sebi to da priušti, i dodao da oni "slabo komuniciraju jer mu ona ne posvećuje dovoljno pažnje".

Nesuđena nevesta rekla je sudu da sada oseća da Herbert nije ozbiljan u vezi sa njihovom vezom, uprkos tome što je već dao lobolu. Lobola je u Zambiji tradicionalna "naknada za zahvalnost" porodici verenice i znak da će se brinuti o svojoj ženi.

Par nikada nije živeo zajedno, iako imaju dete, a Gertruda živi sa roditeljima.

Sudija Evelin Nalvize, u Kabushi, savetovala je Gertrudi da ga "tuži zbog kršenja svojevrsnog predbračnog ugovora", ali je dodala da vlasti u ovom slučaju ne mogu mnogo da intervenišu. Sud je paru savetovao da "svoje razlike pokušaju da pomire vansudski".

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još