Milanović: Otvorili smo vrata "fajnal forа"

BEOGRAD, 9. marta 2011. (Beta) - Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović rekao je da je njegov tim pobedio Jug boljom igrom u situacijama sa igračem manje, kao i da su trijumfom "širom otvorili vrata" plasmanu na završni turnir tog takmičenja.

Milanović je kazao da su njegovi igrači bili nervozni zbog velike važnosti derbija drugog kola druge faze Evrolige, koji je Partizan dobio 11:10.

"Nismo odigrali najbolje, ali je najvažnije da smo ostvarili pobedu protiv velikog rivala i širom otvorili vrata plasmanu na 'fajnal for'. Naravno, ako pobedimo još dve utakmice u svom bazenu", rekao je
Milanović agenciji Beta.

On je istakao da Partizan mora da igra bolje u nastavku takmičenja i da tokom sezone diže formu.

"Probaćemo da podignemo formu kako sezona bude odmicala. Svakako, lakše se diše posle večerašnjeg meča", rekao je Milanović.

Trener dubrovačkog Juga Elvis Fatović čestitao je vaterpolistima Partizana na "zasluženoj" pobedi i izrazio žaljenje što je njegov tim propustio šansu da konačno trijumfuje na beogradskom plivalištu.

"Još jednom se pokazalo da su ove dve ekipe fantastične i da uvek igraju odlične utakmice. Jedino mi je žao što nismo pobedili, iako nikad nismo bili bliži pobedi na Banjici", kazao je Fatović.

On se složio sa Milanovićevom ocenom da je Partizan večerašnjim trijumfom "korak bliži fajnal foru" i izrazio nadu da će njegov tim u nastavku takmičenja ostvariti jedan trijumf na gostujućem bazenu.

"Moramo u nastavku takmičenja da jurimo negde 'brejk' na strani, uz podrazumevane pobede kod kuće", rekao je Fatović.

Pogledajte još