Kampanja "Zelena Srbija": Gradonačelnik Vranja - Podignimo svest svih nas o značaju oplemenjivanja sredine sadnjom drveća

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije tokom decembra sprovodi kampanju "Zelena Srbija".

U sklopu kampanje "Zelena Srbija" biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Danas je organizovana sadnja belog graba ispred Doma zdravlja u Vranju.

Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković istakao je tom prilikom kako je neophodno da podignemo svest svih nas o značaju oplemenjivanja sredine sadnjom drveća.

"Posebno treba naglašavati koliko je bitno i značajno sađenje drveća za jednu sredinu. U protekle četiri godine, mi smo zasadili ukupno 600 sadnica u značajnim ulicama u našem gradu. Na ovom posebnom mestu sa velikom frekventnošću, današnjom sadnjom učinićemo zaista veliko oplemenjivanje prostora, gde će naši sugrađani u jednom lepom ambijentu i lepom okruženju imati priliku bolje da se upoznaju sa značajem ovakvih projekata", izjavio je gradonačelnik.

Predrag Ivanović, šef kabineta Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije naglasio je da je životna sredina osnov ljudske egzistencije, razvoja i bitan faktor za kvalitetan život stanovništva.

"Rekao bih da smo danas, u vreme nekih novih briga, svesniji potrebe o zaštiti životne sredine i da je to definitivan prioritet za društvo. Akcija sađenja drveća je čin koji možemo učiniti prirodi, i zaista duboko verujem da sa svakom od ovih sadnica danas produžavamo život, ne samo prirodi nego i planeti i svima nama koji u njoj živimo", istakao je Ivanović i apelovao na građane, da pred novogodišnje praznike zastanu sa kupovinom posečenih jelki i na taj način pokažu da se ipak može sačuvati ono što je priroda napravila.

Pogledajte još