Prodaje se imovina Jugoeksporta

BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) - Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju nepokretne i pokretne imovine kompanije Jugoeksport u stečaju metodom javnog prikupljanja ponuda, objavila je u četvrtak Agencija.

Prodaje se sedam celina stečajnog dužnika Jugoeksporta a otvaranje ponuda zakazano je za 12. april.

Najveću procenjenu vrednost ima celina u kojoj je Jugoeksportova poslovna zgrada u Kolarčevoj ulici, u Beogradu, čijih je oko 5.500 kvadratnih metara procenjeno na 5,84 milijarde dinara. Zgrada ima šest spratova, ali poslednji nije na prodaju jer ima drugog vlasnika.

Prodaju se i Jugoeksportovi poslovni prostori u Beogradu, uključujući u ulicama Francuskoj i Majke Jevrosime, kao i u Novom Sadu i Nišu, a ukupna procenjena vrednost tih šest celina je gotovo dve milijarde dinara.

Agencija je napomenula da procenjena vrednost nije minimalna, niti obavezujuća, i da u prodaji mogu da učestvuju pravna i fizička lica koja otkupe dokumentaciju i uplate depozit. Prethodna prodaja Jugoeksporta, organizovana početkom decembra, nije uspela jer nije bilo zainteresovanih. Tada je nudjena samo poslovna zgrada u Kolarčevoj.

Pogledajte još