Kargo 10 nije registrovan

0

Zajedničko železničko preduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije "Kargo 10" još nije registrovano, potvrdjeno je agenciji Beta u tom preduzeću.Kako je Beti rečeno, na čelu kompanije zbog bolesti više nije Robert …

LJUBLJANA/BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) – Zajedničko železničko preduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije “Kargo 10” još nije registrovano, potvrdjeno je agenciji Beta u tom preduzeću.

Kako je Beti rečeno, na čelu kompanije zbog bolesti više nije Robert Vuga, tako da će uskoro biti izabran novi direktor. Sedište kompanije je u Ljubljani, a Vuga je bio prvi direktor.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama, razlog što kompanija još nije registrovana je to što EU, iako podržava taj zajednički projekat željeznica Srbije, Hrvatske i Slovenije, ima odredjene rezerve jer se plaši da će ostali zainteresovani operateri biti u podredjenom položaju.

Na konferenciji Kargo 10 – izazovi i perspektive ujedinjene železnice, koja je prošlog meseca održana u Beogradu, generalni direktor za železnički transport Evropske komisije Frank Jost je istakao da države u regionu ne smeju da dozvole da se novi operateri isključuju sa tržišta i da države moraju da zabrane da se na tržištim koristi dominantan položaj pojedinih preduzeća.

Preduzeće Kargo 10 počelo je da obavlja saobraćaj u oktobru 2010. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.