Skupština CG razmatrala Sporazum sa Srbijom o izručenju

PODGORICA, 10. marta 2011. (Beta) - Crnogorska skupština završila je u četvrtak raspravu o sporazumu o izručenju državljana opuženih za organizovani kriminal, korupciju i ratne zločine izmedju Crne Gore i Srbije, ali će se o tom dokumetu, koji je krajem oktobra prošle godine stupio na snagu, izjasniti naknadno.

Većina partija je najavila podršku tom dokumentu, koji je, po oceni opozicije potpisan pod pritiskom iz Brisela, jer ni u Beogradu ni u Podgorici nije bilo političke volje za hapšenje članova kriminalne grupe Darka Šarića.

Poslanici opozicije smatraju da je izostanak hapšenje članova kriminalne grupe optužene za šverc kokaina iz Južne Amerike, na čelu s Darkom Šarićem, razlog potpisivanja sporazuma.

"Ni sa jedne ni sa druge strane nije postojala politička volja da se to uradi zato što bi njihovo hapšenje i ispitivanje dovelo do konkretnih ličnosti iz vlasti u Crnoj Gori i Srbiji, a koji su invlolvirani", kazao je poslanik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović.

Ministar pravde i šef tajne policije u vreme akcije hapšenja optuženih za šverc kokaina iz Južne Amerike, Duško Marković, pozvao je poslanike da glasaju za sporazum i ponovio spremnost Crne Gore da suzbije organizovani kriminal i korupciju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.