Krsmanović: Ubili smo Đinđića

BEOGRAD, 12. decembar 2007. (FoNet) - Osuđeni Dušan Krsmanović je u žalbi Vrhovnom sudu priznao zločin, kaje se i kaže da će pred sudijom ponovo priznati učešće u ubistvu Zorana Đinđića, pišu danas "Večernje novosti".

Ubili smo premijera Đinđića. Sve je bilo onako kako sam rekao u istrazi. Kajem se i sve ću ponovo ispričati.

To je siže žalbe koju je svojeručno na parčetu papira u zatvorskoj ćeliji napisao Krsmanović, član "zemunskog klana", osuđen na 30 godina zatvora za učešće u ubistvu premijera Srbije.

Krsmanović je, kako Novosti saznaju iz izvora bliskih pravosuđu, žalbu napisao sam, bez advokata, i u njoj je obrazložio svoje priznanje.

Naveo je detalje koji su stajali u optužnici protiv njega, ali i ostalih članova zločinačkog udruženja koje je osuđeno na višegodišnje kazne zatvora.

U ovom trenutku niko ne želi da govori o tome iz kog razloga se Krsmanović odlučio da baš sada još preciznije prizna učešće u ubistvu. Možda zbog priznanja i kajanja očekuje blažu kaznu višeg suda.

To bi moglo da znači da će završne reči pred najvišom sudskom instancom, koje se očekuju od 17. decembra, biti potpuno drugačije. Jer, postoji mogućnost da Krsmanović i javno prizna sve što zna o atentatu i ispriča svoju ulogu u zločinima pripadnika "zemunskog klana".

Pogledajte još