Rehagel menja Magata u Šalkeu

BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) - Uprava fudbalskog bundesligaša Šalkea otpustiće Feliksa Magata, a njegov posao do kraja sezone obavljaće Oto Rehagel, preneo je list Bild.

Prethodnih dana mediji u Nemačkoj spekulisali su da će klub iz Gelzenkirhena na kraju sezone otpustiti Magata, ali predsednik Šalkea Klemens Tonies rekao je danas da klub uskoro mora da donese odluku.

Šalke se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanš utakmici na svom terenu pobedio Valensiju sa 3:1. U prvom meču bilo je 1:1.

"Moramo odmah da donesemo odluku, bez obzira na naše igre i rezultate u Ligi šampiona. Ova situacija utiče na klub i izaziva mnogo nemira", rekao je Tonies za Kiker.

Mediji su naveli da je Magat, pored podrške uprave kluba, izgubio i podršku jednog od najboljih fudbalera Šalkea Manuela Nojera.

Bild je naveo da će Magata na klupi Šalkea zameniti 72-godišnji Rehagel, koji će tu funkciju obavljati do kraja sezone. On je u karijeri, pored ostalih klubova, predvodio Bajern iz Minehna, Verder iz Bremena, Kajzerslautern, Borusiju iz Dortmunda, kao i reprezentaciju Grčke.

Magat jutros nije predvodio ekipu na treningu, a sa igračima su radili njegovi pomoćnici.

Pogledajte još