Tender za Telekom Srbije ističe za 10 dana

BEOGRAD, 11. marta 2011. (Beta) - Tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije biće zatvoren za 10 dana, a iz Vlade Srbije za sada nema potvrda da je stigla i jedna ponuda.

Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu finasija Srbije, koje rukovodi tenderskom procedurom, uobičajeno je da potencijalni kupci ponude šalju pred sam kraj tenderskog roka, tako da će se broj potencijalnih kupaca Telekoma znati 21. marta.

Status zvaničnih ponudjača na tenderu ima šest kompanija - Telekom Austrija, Dojče telekom, Turksel, Amerika movil, Veder investments i Frans telekom, a u Ministarstvu očekuju najmanje četiri ponude.

Prema navodima medija, veće interesovanje za kupovinu Telekoma Srbije pokazali su nemački i austrijski telekom, Turksel i egipatski Veder investments, kompanija meksičkog milijardera Karlosa Slima, najbogatijeg čoveka na svetu, Amerika movil nije pokazala značajniju zainteresovanost, dok je, navode mediji, Frans telekom odustao.

U Ministarstvu finansija Srbije su naveli i da su potencijalni kupci obavešteni o tome da će grčki OTE prodati svih 20 odsto akcija koje poseduje u Telekomu, dok će Vlada Srbije prodati 31 odsto akcija, a minimalna cena za većinski paket je 1,4 milijarde evra.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.