Građani Srbije u Japanu dobro

0

TOKIO, 11. marta 2011. (Beta) – Niko od grđana Srbije i zaposlenih u ambasadi u Tokiju nije povređen u zemljotresu koji je u petak pogodio Japan, rekao je službenik ambasade Srbije u toj zemlji Milan Tatalović, opisavši trenutnu situaciju u Tokiju kao "haos".

TOKIO, 11. marta 2011. (Beta) – Niko od grđana Srbije i zaposlenih u ambasadi u Tokiju nije povređen u zemljotresu koji je u petak pogodio Japan, rekao je službenik ambasade Srbije u toj zemlji Milan Tatalović, opisavši trenutnu situaciju u Tokiju kao “haos“.

Svi su živi i zdravi … U ambasadi su svi živi zdravi, dijaspora nam se javlja, svi su živi i zdravi“, rekao je Tatalović u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

On je rekao da je saobraćaj u Japanu u prekidu i da mobilna telefonija ne funkcioniše i dodao da u ambasadi trenutno nema vode.

Tatalović je rekao i da se ambasador Srbije u Japanu Ivan Mrkić nalazi u Kjotu, odakle je ispratio predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je do četvrtka boravio u četvorodnevnoj poseti toj zemlji i da ne može da se vrati u Tokio jer je železnički saobraćaj prekinut, ali da će krenuti čim proradi železnica.

On je opisao da u Tokiju mnogo drvenih kuća u plamenu zbog gasa, da je vodovod u prekidu i nema vode, kao i da se potresi još osećaju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.