Hleb u aprilu 70 dinara?

0

Hleb u Srbiji će verovatno poskupeti u aprilu zbog povećanja cena struje i brašna, rekao je u petak predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica.Najprodavaniji hleb tipa "sava" krajem februara poskupeo …

BEOGRAD, 11. marta 2011. (Beta) – Hleb u Srbiji će verovatno poskupeti u aprilu zbog povećanja cena struje i brašna, rekao je u petak predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica.

Najprodavaniji hleb tipa “sava” krajem februara poskupeo je sa 44 na 55 dinara po vekni, a njegova nova cena mogla bi da bude 70 dinara.

“Od velikih proizvodjača hleba u Srbiji dobijamo najave da će vekna od brašna tipa 500 krajem aprila koštati i do 70 dinara”, kazao je Pralica za Betu.

On je ukazao da je iz Srbije izvezena veća količina pšenice i da sada postoji opasnost da će se hlebno žito u maju i junu uvoziti po znatno većoj ceni od one po kojoj je izvoženo.

Cena pšenice u Srbiji je od 29,5 do 31 dinara za kilogram, a brašna od 42 do 48 dinara, bez poreza na dodatu vrednost. Stručnjaci procenjuju da će one u narednom periodu biti za 10 do 15 odsto veće.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.