Arsić za privremene izbore u FS Vojvodine

BEOGRAD, 11. marta 2011. (Beta) - Bivši međunarodni fudbalski sudija Zoran Arsić zatražio je u petak od Fudbalskog saveza Srbije da raspiše vanredne izbore u Fudbalskom savezu Vojvodine i ponovio da ne prihvata odluku o privremenim merama u Gradskom fudbalskom savezu Subotice jer je "protivzakonita".

Arsić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da "ništa ne stavlja na teret predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću", već da želi da se "sazna istina".

On je rekao da je na sednici u januaru u Zrenjaninu Izvršni odbor FSV uveo privremene mere u Gradski fudbalski savez Subotice, ali da je ta odluka "protivstatutna i protivzakonita jer su predsednik FSV Ratko Borovnica i generalni sekretar Dušan Tomić falsifikovali pečat i dokumenta".

"FSV radi prema statutu iz 1997. godine koji ima 51 član, a odluka o merama doneta je prema članovima 52 i 53. Ne prihvatam takvu odluku jer je doneta nezakonitim radom, ali i pošto nije doneta u skladu sa statutima Fife i Uefe", rekao je Arsić.

"Pozivam FSS da donese jedinu ispravnu odluku i raspiše vanredne izbore u FSV zbog nezakonitog rada rukovodstva FSV. Bez tih izbora problemi neće biti rešeni", dodao je Arsić.

Arsić, koji je u vreme uvođenja privremenih mera bio predsednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice, rekao je da je ministarstvo omladine i sporta presudilo u njegovu korist i da bi on i dalje trebalo da obavlja tu funkciju.

"Ministarstvo omladine i sporta je 21. februara donelo rešenje o ponavljanju postupka. Zahvaljujući pomoćniku u ministarstvu Draganu Atanasovu i Ani Kosovac, poništeno je rešenje i stavljena je tačka na privremene mere. Danas sam u ministarstvu podigao dokument na kome piše da sam predsednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice", rekao je Arsić.

On je dodao da je protiv donosioca odluke o uvođenju privremenih mera i određenih pojedinaca Gradski fudbalski savez pokrenuo krivične prijave.

Pogledajte još