Izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju" sutra u Baču

Posle velikog uspeha kampanje "ONI SU MENJALI SVET", Kompanija "Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom - Jelen pivo "ŠAMPIONI SVAKI DAN", kampanju je nastavila i u 2020. godini.

Kampanja "OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU" ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe će biti u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Otvaranje šeste izložbe biće održano u četvrtak, 17. decembra 2020. godine u 10 sati, na Trgu pored Franjevačkog samostana, u Baču.

Prisutnima će se najpre obratiti Marina Balaban, zamenica predsednika opštine Bač, a nakon toga čućemo i predstavnike Centra za socijalni rad i Opštinskog udruženja invalida rada. Uslediće i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat. Najpre će o svom životu, borbi i uspesima govoriti Borislava Pekić Ranković, sportiskinja sa invaliditetom, reprezentativka Srbije u stonom tenisu. Kao specijalni gost prisutne će pozdraviti i Zlatko Kesler, srpski stonoteniser i jedan od najuspešnijih paraolimpijaca.

Pogledajte još