SA 254 VRSTE SIRA: Potvrđen Ginisov rekord pica majstora iz Francuske

Francuskom pica majstoru Benoau Bruelu iz Liona, posle visemesečne administrativne procedure, Ginisova knjiga rekorda je priznala titulu za majstra koji je napravio picu sa "najviše sorti sireva".

Posle višemesečnih administrativnih poslova kako bi dokazao da je iskoristio sve sastojke koje je naveo, pica-majstor iz Lionske picerije, Beno Bruel je konačno dobio potvrdu da je oborio Ginisov rekord tako što je na pici prečnika 30 centimetara upotrebio 254 različite vrste sira.

Ocenjivanje se vršilo na osnovu video-snimka koji je još u februaru objavio francuski jutjuber koji pravi priloge o kulinarstvu na svom kanalu, a koji je zabeležio spremanje Bruelove rekordne pice.

U tom videu Bruel kaže da je bio primoran da obori prethodni rekord pice koja je bila prelivena sa 154 vrste sira, naročito kada je saznao da rekord drži Australijanac, jer bi takav rekord, po njegovom mišljenju morao da drži jedan Francuz, jer je njegova zemlja najpoznatija upravo po ovoj namirnici.

Posle pažljivog uzorkovanja i merenja svakog komada sira koje je trajalo dva sata, Bruel je uspeo da sastavi svoju kreaciju za koju je upotrebio preko kilogram i po sira.

S obzirom na to da su samo sastojci za ovu picu sa 254 vrste sira iznosili 1.000 dolara, ona nije postala redovna stavka na meniju restorana u kome radi Bruel, ali neki srećnici imali su priliku da isprobaju ovu kreaciju i pojedu po parčence za koje su morali da izdvoje 50 evra.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još