Decenija modne kuće Hugo Boss

Galerijsko-izložbeni prostor "Superspace" na dva nivoa, koji pretenduje da postane pravi džez institut, bio je pretesan da primi sve poštovaoce čuvenog Huga Bosa 

Na samo nekoliko koraka od pristaništa i obale Save, ova prestižna modna kuća, povodom desetogodišnjice postojanja u Beogradu, organizovala je reviju, predstavivši pre-kolekciju za proleće/leto 2008. godine. Inspiracija za "Boss Black Womenswear" su voda i morska obala. Sportski detalji reflektuju osećaj relaksiranosti, gde se susreću sportska i formalna garderoba. Kolekcija poseduje trans-sezonski karakter, a čine je “ready-to-wear” prolećni komadi, kao i sasvim letnja garderoba, u slučaju da iskrsne neko putovanje u toplije krajeve. Boje su inspirisane vodom i uključuju svetle nijanse bež, zelene i žute, upotpunjene neutralnom belom i sivom. 

Glavni "look" predstavljen je kombinacijom sportskog i ženstvenog šika. Luksuzna koža, meki velur i vazdušaste sandale kompletiraju celokupni izgled. Urbane neutralne boje prošarane su koralnim i crvenim printovima, i to na komadima za specijalne prilike. Ova odeća pruža osećaj preciznosti i definiše seksi žensku siluetu.
 
U zanimljivom prostoru, nalik noćnom klubu, sa separeima i binom na kojoj su sve vreme revije uživo nastupali "Vlada Maričić & Friends Jazz Trio", glavne zvezde su bili manekeni i svetlucava garderoba. 

U drugom delu revije, "Boss Orange Womenswear“, najavljena je sezona noćnih izlazaka po klubovima Makaa – azijskog Las Vegasa, punog prelepih žena u čarobnoj garderobi. Šljokice i perle kombinovane su s krznom ili sportskim elementima, a štras i stakleni komadići predstavljali su završnu doradu, poput srebrnih kontrasta na tkaninama mat površine. Štampani motivi zamenjeni su prugastim desenima u svim mogućim varijantama. 

Nadam se da će uskoro doći vreme kada će modnu publiku činiti pre svega pravi kupci, oni koji ovakve modele umeju da uklope u svoju svakodnevicu. Priznaćete, moda je postala stil života. 

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još