Porodica, zvaničnici i građani odali poštu Đinđiću

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) - Nekoliko hiljada gradjana iz Bograda ali i drugih gradova Srbije odalo je u subotu na Novom groblju poštu premijeru Srbije Zoranu Djindjiću ubijenom 12. marta pre osam godina u dvorištu vlade.

Na grob prvog demokratski izabranog premijera Srbije cveće i vence položili su članovi porodice, državni zvaničnici i članovi Demokratske stranke, čiji je bio lider.

Do Djindjićevog groba u Aleji zaslužnih na beogradskom Novom groblju zajedno su došli supruga Ružica i sin Luka Djindjić i predsednik Srbije Boris Tadić.

Vence su položili ministri Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, Slobodan Milosavljević i drugi ministri, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Poštu Djindjiću odali su Dušan Petrović, Mladjan Dinkić, Verica Kalanović, Predrag Marković, Aleksandar Vlahović, Goran Pitić, Gaša Knežević, Dragoslav Šumarac. Venac na grob Zorana Djindjića položio je i princ Aleksandar Karadjordjević.

Predstavnici omladine DS-a iz Beograda i unutrašnjosti došli su u organizovanoj povorci od Vukovog spomenika, a na Djindjićev grob ostavljali su žute ruže.

Na Novom groblju i dalje je kolona gradjana koji čekaju da odaju poštu Đinđiću.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.