Guma za više klase automobila

KRUŠEVAC, 12. marta 2011. (Beta) - Kruševačka Fabrika autoguma (FAG) firme Trajal je u subotu proizvela svoju prvu zimsku gumu od 16 cola za brzine od 210 kilometara na sat i automobilile više klase.

Zimska guma pod nazivom "arktika", dimenzija 205/55/16, kako je novinarima rekao direktor FAG Živote Đorđević, pružiće toj kompaniji mogućnost izvoza jer je taj tip gume jedan od najtraženijih proizvoda u Evropi i svetu.

"Fabrika autoguma ima 491 zaposlenog, radi sa 80 odsto kapaciteta - odnosno proizvodi oko 4.000 komada guma dnevno, a blizu 95 odsto proizvodnje izvozi, mahom na tržište Evropske unije. Sa ovom novom gumom pokrivamo i asortiman koji Evropska unija posebno traži, a to su gume za vozila više klase", rekao je Đorđević.

Posle probne proizvodnje u subotu sledi sertifikacija, a nova guma, koja će se dnevno proizvoditi u količini od 600 komada, u redovnoj prodaji bi trebalo da bude polovinom aprila, kako je Trajal najavio prošlog leta, kada je osvojena proizvodnja letnje gume iste dimenzije.

Pogledajte još