Reklamirao sport i zaradio prijavu

PIROT, 13. marta 2011. (Beta)- Trenera i predsednika Aikido kluba Tenšin iz Pirota Aleksandra Petrovića (31) Prekršajni sud u Pirotu proglasio je odgovornim i izrekao mu opomenu, jer je prekršio Zakon o oglašavanju kada je na školama lepio plakate kojima poziva decu da treniraju.

Sud je postupio po prijavi republičkog tržišnog inspektora za pirotski okrug Dragane Mijalković, koju je ona podnela još u martu prošle godine.

Petrović je trener, osnivač i instruktor u klubu Tenšin, koji je osnovan 2006. godine i registrovan u ministarstvu sporta. Petrović je po struci gradjevinski inženjer i nigde nije zaposlen.

"Presudu još nisam dobio, ali ne nameravam da platim nikakvu kaznu", rekao je Petrović.

On kaže da je od kada klub postoji na svim osnovnim školama lepio plakate u kojima je pozivao decu da se bave aikidom i do sada nikakvih problema nije imao.

U Tržišnoj inspekciji u Pirotu kažu da je prijava protiv Aleksandra Petrovića podneta u martu prošle godine, u akciji koju je pokrenulo ministarstvo trgovine, s ciljem da se zašstite maloletnici i spreči da se u školama masovno oglašavaju razne agencije, škole i sportski klubovi. Inspekcija je podnela prijavu zbog kršenja člana 85. Zakona o oglašavanju.

"To nije prijava ni protiv sporta ni protiv bavljenja dece sportom, već prijava u zaštitu interesa maloletnika, odnosno protiv oglašavanja konkretnog sportskog kluba", rekao je šef Odseka Tržišne inspekcije u Pirotu Slobodan Todorović.

Pogledajte još