Mirjana Miletić mis Balkana

Prvi izbor za mis Balkana održan je 2002, a ove godine je peti put izabrana najlepša devojka na Balkanu - osamnaestogodišnjakinja Mirjana Metlić iz Veternika.

Pored stručnog žirija, svoj glas dao je i nezavisni žiri medija, koji je za najlepšu izabrao sedamnaestogodišnju Draganu Ćuprinu iz Makedonije. Dragana je postala i zaštitno lice “Zedera”. Za mis šarma izabrana je Sanja Tanasić iz Futoga. Druga pratilja je Crnogorka Marija Ljubović, prva pratilja Sandra Mlađović, a laskavu titulu mis Balkana ponela je Mirjana Metlić

- Imali smo težak zadatak, da od preko 4.000 prijavljenih devojaka s prostora celog Balkana izaberemo 17 koje su ušle u samu završnicu, i od kojih će samo jedna postati zvanična mis Balkana za 2007. godinu. Žao mi je što jedino devojka iz Grčke nije uspela da dobije vizu i zato večeras nije sa nama – kratko se obratila Svetlana Koprivica, osnivač modne kompanije “Miss” i predstavnik stručnog žirija.

Šesnaest prelepih devojaka, iz Makedonije, Bugarske, Kipra, Crne Gore ... šetalo je impozantnom binom, predstavivši se prvo u kupaćim kostimima, a onda i u večernjim, ručno rađenim haljinama kreatorke Snežane Radosavljević. Zanimljiv podatak je da jedna haljina ima čak 40.000 čvorova, zbog čega je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Modna kompanija "Miss", koja je osnovana je 1992. godine, ove godine postala je zvanična, glavna i odgovorna kuća za "Internacionalni izbor za mis Balkana”.  Tvorac je i organizator brojnih tradicionalnih modnih događaja: "Magična noć”, “Putevima mode”, “San letnje noći”, kao i dečjeg modnog festivala - "Planeta radosti". 

Generalni pokrovitelj manifestacije je, već tradicionalno, Ministarstvo trgovine, turizma i usluga Republike Srbije, koje je ovu manifestaciju proglasilo događajem od nacionalnog značaja. Ono što takođe izdvaja ovaj izbor od ostalih jeste ekskluzivna scenografija i revijalni program, koji je obilovao aktuelnim domaćim zvezdama zabavne muzike.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još