Konstatovane ostavke ministara

BEOGRAD, 14. marta 2011. (Beta) - Skupština Srbije konstatovala je u ponedeljak ostavke ministara koji će ostati bez funkcija, kao i onih čijim će resorima biti dodati novi poslovi.

Konstatovane su ostavke ministarke finansija Diane Dragutinović, ministra poljoprivrede Saše Dragina, rudarstva i energetike Petra Škundrića, trgovine i usluga Slobodana Milosavljevića, za telekomukacije i informaciono društvo Jasne Matić, kuluture Nebojše Bradića, vera Bogoljuba Šijakovića.

Parlament je konstatovao i ostavke ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, nauku i tehnološki razvoj Božidara Đelića, infrastrukture Milutina Mrkonjića, za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića, prosvete Žarka Obradovića, životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i za dijasporu Srđana Srećkovića.

Ostavke nisu podnosili ministri u čijim resorima nije bilo promena.

Skupština će u 11.00 na posebnoj sednici izabrati nove članove vlade koja će ubuduće imati 17 resora i 21 člana, umesto dosadašnjih 24 ministarstava i 27 clanova vlade. Novi članovi vlade će, po izboru u parlamentu, položiti zakletvu.

Pogledajte još