Konferencija "Mediji u trouglu između pandemije, ekonomske krize i tehnoloških promena": Darko Soković - Tradicionalni mediji danas su u nezavidnom položaju

Kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, USAID-om i Propulsion Fondom, organizuje međunarodnu online konferenciju "Mediji u trouglu između pandemije, ekonomske krize i tehnoloških promena", koja će se održati u utorak 22.12. sa početkom u 10.00h.

Među uvodnim govornicima konferencije imaćemo priliku da čujemo Darka Sokovića, direktora programa Nova pismenost.

"Tradicionalni mediji danas su u nezavidnom položaju. To potvrđuju i podaci istraživanja koje je uradila Nova pismenost, koji govore da naši građani štampi veruju svega dva odsto, kao glavnom mediju iz koga se informišu, isto toliko i radiju, dok influenserima veruju čak četiri odsto. U takvim okolnostima jedino je promena izvesna. Imamo preplavljujuću ponudu tema iz medijske, informacione i digitalne pismenosti, s jedne strane i ogromnu potražnju ovog sadržaja sa druge strane. Sve te informacije su tu danas, vrednuju se i u izveštajima o napretku Evropske komisije, služe nam kad treba da odredimo da li kao roditelj detetu treba dozvoliti pristup Tiktoku ili ne, određuju naše biznis modele. Ako to sada ne shvatimo, možda ćemo se i za deset godina pitati o svojoj budućnosti i održivosti na konferenciji poput ove, ali tada možda već bude kasno", izjavio je Soković.

Konferencija će moći da se prati na YouTube kanalu Ministarstva kulture i informisanja i Facebook stranici Propulsion Fonda.

Negativne posledice pandemije na ekonomski opstanak medija, aktuelno stanje u štampanim medijima, kako su se televizijske stanice prilagodile povećanoj potrebi za informacijama samo su neke od tema koje će se obraditi na konferenciji.

Detaljniju agendu možete pogledati na linku.

Pogledajte još