Duda Ivković ostaje selektor?

Srbija neće tražiti novog selektora! Taj posao i u narednom periodu obavljaće Dušan Ivković.

Legendarni stručnjak sastao se ovog vikenda sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, koji je prihvatio kandidaturu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i, po svemu sudeći, privoleo Dudu da ostane na čelu nacionalnog tima.

Pauzu u grčkom košarkaškom šampionatu, gde se ovog vikenda održava “Ol star” manifestacija, trener pirejskog Olimpijakosa Dušan Ivković iskoristio je za privatnu i poslovnu posetu Beogradu. Duda je u subotu posmatrao “svoj” Radnički sa Crvenog krsta, a onda se i sastao sa gradonačelnikom Đilasom.

"Ivković i Đilas održali su sastanak, koji je bio zatvoren za javnost iz razumljivih razloga. Đilas je potvrdio da će se kandidovati za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, što je naišlo na odobravanje selektora Ivkovića. Duda je rekao da ništa još nije definitivno, ali ukoliko se ostvare sve najave i realizuju planovi, verovatno će ostati na funkciji selektora", rekao je za “Blic” izvor blizak Košarkaškom savezu i dodao:

"Sa sigurnošću se dalje može reći i da će gradonačelnik Đilas biti jedini kandidat za predsednika KSS. Takođe, treba napomenuti i da su Ivkoviću isplaćene dve plate od šest zaostalih plata, što znači da mu je dugovanje smanjeno na 120.000 evra", rekao je naš izvor.

(old_image)

Nema dileme da je na opšte zadovoljstvo srpske košarkaške javnosti stav Dušana Ivkovića o odlasku sa mesta selektora znatno omekšao, te da je konačan dogovor na pomolu.

Podsetimo, pre dva dana i aktuelni predsednik saveza Dragan Kapičić je u izjavi za “Blic” najavio ovakav rasplet, rekavši da “Dragan Đilas svojim autoritetom i najavljenim finansijskim injekcijama može promeniti trenutno stanje i privoleti Ivkovića da promeni odluku”.

Nema dileme da će ova informacija naići na snažno odobravanje i kod reprezentativaca Srbije. Tako je, na primer, Miloš Teodosić, prva zvezda Olimpijakosa koga trenira Ivković, na svom Fejsbuk profilu postavio link sa vešću da je ipak moguć povratak Dude na selektorsko mesto.

Reči podrške povratku Dude prethodnih dana i nedelja izneli su javno i mnogi drugi reprezentativci poput kapitena Nenada Krstića, Novice Veličkovića, Duška Savanovića, Marka Kešelja i mnogih drugih.

Sa Ivkovićem na čelu nacionalnog tima definitivno rastu šanse za dobar rezultat i ambicija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji, koje nosi težinu kvalifikacionih utakmica za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Izvor: Blic

Pogledajte još