Zvezda traži pomoć od države

BEOGRAD, 14. marta 2011. (Beta) - Košarkaški klub Crvena zvezda uputio je otvoreno pismo u kojem upozorava na lošu materijalnu situaciju i najavljuje da će, ako ne dobije pomoć države, u nastavak takmičenja ući sa podmlađenim timom ili juniorskim sastavom.

"Ukoliko se u narednih sedam dana nešto ne promeni i država se aktivno ne uključi i pomogne, Crvena zvezda će biti prinuđena da se pred početak domaće lige odrekne svojih najiskusnijih igrača i nastupi sa bitno podmlađenim timom, a možda čak i sa juniorskom sastavom", navodi se u pismu.

"Crveno-beli" objašnjavaju da je "pitanje je da li bi ekipa uopšte dočekala kraj sezone u NLB ligi", da nije bilo finansijske pomoći nekolicine zaljubljenika u Crvenu zvezdu i kontinuirane pomoći Grada Beograda, koji je jedini pomagao i u kriznim situacijama tokom ove sezone.

"Realnost je da dalji oporavak Crvene zvezde sada isključivo zavisi od podrške državnih struktura. Kada bismo bili pomognuti sa 15 odsto sredstava koja su javna i državna preduzeća dala našem najvećem rivalu mi bismo sve svoje obaveze vezane za ovu sezonu ispunili", navodi se u pismu.

Košarkaški klub podseća da je zauzimanjem 13. mesta u Jadranskoj ligi ispunjen prvi sportski cilj, koji obezbeđuje da se kroz domaće prvenstvo ponovo izbori učešće u regionalnoj ligi.

"Ovaj rezultat postignut je isključivo velikom upornošću nas koji radimo i igramo za Zvezdu, ali i zahvaljujući fantastičnoj podršci koju su nam iz nedelje u nedelju, puneći halu 'Pionir', pružali naši navijači", navodi se između ostalog u pismu.

Pogledajte još