Inđija ipak igra protiv Hajduka

BEOGRAD, 15. marta 2011. (Beta) - Upravni odbor fudbalskog superligaša Inđije doneo je odluku da ekipa u sredu ipak odigra odloženu utakmicu 18. kola protiv Hajduka iz Kule.

"Uzimajući u obzir slične slučajeve u nasoj prošlosti u kojima su pojedini klubovi odbijanjem da izađu na teren i žalbama nadležnim organima FSS pokušali da dođu do pravde, došli smo do zaključka da bi u ovom momentu neigranjem utakmice i takvim načinom protesta otpočeli 'borbu sa vetrenjačama', te bi posledice ovakve odluke bile pogubne samo za naše igrace i navijače našeg kluba", kaže se u saopštenju Inđije.

Zajednica Superligaša prošle nedelje je odlučila da se utakmica Inđija-Hajduk, zbog bolesti velikog broja igrača iz Kule, ne igra u subotu 12. marta, već četiri dana kasnije.

Predstavnici Inđije tada su izrazili sumnju u izveštaj lekarske komisije Hajduka iz Kule i najavili mogućnost neigranja meča.

"Od FSS ćemo svakako zatražiti da ispita slučaj jer i dalje smatramo da je odluka o odlaganju utakmice bila neosnovana. Korišćenje ovakvih 'driblinga' i izrugivanje propisa može da služi samo na čast onima koji ih izvode, a Inđija se neće više baviti ovom temom, već će se okrenuti pripremama za nastupajuće mečeve", dodaje se u saopštenju.

Odložena utakmica 18. kola Super lige Srbije igra se sutra od 15 sati na stadionu u Inđiji. Hajduk zauzima 15, a Inđija 13. mesto na tabeli.

Pogledajte još