Evrosong bez Srbije u finalu?

Ako je verovati kladionicama predstavnici Srbije na Evrosongu Nini Radojičić i pesmi "Čaroban" biće otrebno pravo malo čudo da uđe u finale takmičenja Evrovizije.

Kako prognozira najpoznatija svetska kladionica "Vilijam Hil" predstavnik Bosne i Hercegovine Dino Merlin ima najbolje šanse od svih bivših jugoslovenskih republika da uđe u finale.

Srbija tek na 25. mestu

Prema trenutnom odnosu na tabeli, sa kvotom 50:1, što znači da za jedan uložen evro dobijate 50, Srbija u svojoj grupi zauzima 11. mesto i nalazi se odmah ispod crte za ulazak u finale, dok u generalnom plasmanu osvaja tek 25. mesto.

Kristina Kovač, koja je napisala muziku i tekst za pesmu koju će Nina izvesti 10. maja, prokomentarisala je za "Alo!" prognoze kladionice "Vilijam Hil".

- Pre svega, klađenje nije "moja šolja čaja" i nemam strah da je prognoza tačna ili ne. Ja nisam ni obećala da ću ući u finale i prvenstveno mi je stalo samo do nastupa i da Nina što bolje otpeva pesmu. Preslušala sam ostale pesme i lično mislim da ćemo ući u finale. Naša pesma je drugačija od svih drugih, Ninino pevanje i izgled su specifični, a to je svakako važno za plasman. Uz sve to, promotivni period ove pesme koji traje je izuzetno bitan za fanove "Evrosonga", koji će moći da vide Ninu i čuju našu kompoziciju - rekla je Kristina Kovač.

Nina Radojčić ne haje za prognoze

Mlada Nina Radojčić, koja je na domaćem izboru debitovala i dobila mogućnost da Srbiju predstavlja na ovogodišnjem "Evrosongu", ne haje previše za prognoze ove kladionice.

- Ne opterećujem se kladionicama i prognozama jer je za tako nešto još rano, do takmičenja ipak ima još dva meseca. Optimistična sam i potrudiću se da te prognoze ne budu tačne. Verujem u kampanju koja je upravo počela - dodala je na kraju Nina.

Dino Merlin najbolji

Što se tiče plasmana bivših jugoslovenskih republika, prema prognozama kladionice "Vilijam Hil", za sada se najbolje kotira Bosna i Hercegovina i njen predstavnik Dino Merlin, koji su na 9. mestu sa kvotom 12:1.

(old_image)

Na 15. mestu se nalazi Slovenija, a 27. mesto za sada zauzimaju Hrvati. Poslednje 43. mesto sa kvotom 150:1 ove godine pripada Makedoniji, a Crna Gora u Dizeldorfu nema svog predstavnika.

Pogledajte još