KOŽA ĆE VAM BITI ZAHVALNA: Pet prirodnih pilinga za lice i telo koje možete napraviti sami

Korišćenjem dobrog pilinga vaše lice i koža postaju glatki, lepi i bolje prokrvljeni.

Takođe, koža dobija svoj prirodni sjaj koji traje tokom celog dana. Međutim, pilinzi koje možete pronaći na tržištu prilično su skupi, a i sadrže razne hemikalije. Ipak, zašto ne probati napraviti piling u udobnosti svog doma? Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka (koje verovatno već imate) i malo vremena. Donosimo pet fantastičnih recepata.

Hidratantna krema i šećer

Piling za lice napravljen od hidratantne kreme i šećera jedan je od najbržih i najlakših načina da temeljno očistite lice: jednostavno pomešajte dve kašičice kreme sa pola kašičice šećera, mešajte dok ne dobijete "zrnastu" pastu, a zatim je utrljajte po celom licu kružnim pokretima.

Hidratantni piling za telo od banane

Ovo je trenutno jedan od najpopularnijih recepata za piling za telo i to ne samo što ga je veoma jednostavno napraviti već zbog toga što je vrlo efikasan. U suštini, biće vam potrebna jedna zrela banana (što zrelija to bolje), 45 grama šećera i pola kašičice esencijalnog ulja (može bilo koje, ali ono i nije toliko važno, jer se uglavnom dodaje zbog prijatnog mirisa. Dakle, poslednji sastojak možete i preskočiti). Sastojke kombinujte, dobro izmešajte i nanesite na telo dok ste pod tušem. Nežno masirajte, a zatim isperite toplom vodom. Osećaćete se preporođeno!

Morska so, med i aloe vera

Med je poznat po svojim hidratantnim svojstvima, a kombinovanje sa ekstraktom aloe vere samo povećava taj efekat. Za ovaj piling vam je potrebno 290 grama morske soli, tri kašike meda i 350 ml aloe vera baby ulja. Pomešajte sve sastojke i koristite ih za uklanjanje nečistoća sa kože dok ste pod tušem.

Citrusna so

Ovo je odličan jutarnji piling koji će vam pomoći da se razbudite i osećate sveže tokom celog dana. On ne samo da fantastično miriše već i sužava pore i zateže kožu. Potrebno vam je 145 grama morske soli, 100 ml hidratantnog ulja za telo i po 100 ml sveže ceđenog soka od limuna i narandže. Piling koristite nakon upotrebe gela za tuširanje te ga nanosite kružnim pokretima.

Piling od kafe

Piling od kafe preporučuje se damama koje imaju masnu kožu. Ovaj piling zateže i podiže kožu pa i ne iznenađuje zbog čega je kafa jedan od glavnih sastojaka u nekim od najskupljih fabričkih pilinga. Da biste ga pripremili, potrebno je da pomešate po jednu kašiku mevene kafe i morske soli sa po jednom kašikom maslinovog i kokosovog ulja. Za najbolje rezultate, piling čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i koristite dva puta nedeljno.

Izvor: Stil.Kurir.rs/Minimagazin.info
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još