Predsednik želi Tevesa u reprezentaciji

BUENOS AJRES, 15. marta 2011. (Beta-AP) - Predsednik Fudbalskog saveza Argentine Žulio Grondona rekao je da bi želeo da se igrač Mančester sitija Karlos Teves vrati u reprezentaciju.

Selektor Argentine Serhio Batista nije pozvao Tevesa, ali ni napadača Atletiko Madrida Serhija Aguera u tim za prijateljske utakmice sa selekcijama SAD i Kostarike, koje će se igrati krajem meseca.

Grondona je nagovestio da selektor time nije nameravao da kazni Tevesa zbog toga što je propustio prijateljsku utakmicu sa Brazilom prošlog novembra.

Teves je, takođe, propustio prijateljski meč protiv Portugala, prošlog meseca, u kome su "gaučosi" pobedili sa 2:1.

"Teves igra na poziciji (napadača) za koju se mnogo fudbalera bori, a selektor mora da vidi kako svako od njih igra, kako bi mogao da odluči. Prethodni sukob zbog toga što prošli put nije pozvan u nacionalni tim je okončan", rekao je Grondona za Radio Del Plata.

Grondona je rekao da se nada da će Teves biti u timu Argentine za Kup Amerike, kontinentalno takmičenje koje će se igrati od 1. do 24. jula u Argentini.

"Molim boga da Teves igra na Kupu Amerike. Dugo poznajem tog dečka, koji je igrao u svim reprezentativnim selekcijama. Kako mogu da ga ne želim u timu? ", rekao je Grondona.

Pogledajte još