Zvezda dobija pomoć u vidu hale za treninge

BEOGRAD, 15. marta 2011. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je za Sport netvortk da ministarstvo ne može da plaća dugove Košarkaškog kluba Crvena zvezda, ali da će mu pomoći izgradnjom dvorane za treninge.

"Ministarstvo već ima plan koji je obelodanilo, a to je kako dugoročno pomoći Zvezdi", rekla je Samardžić Marković i dodala:

"Mi smo opredelili sredstva da se izgradi košarkaška dvorana, kao što se gradi i za Partizan, ali ne možemo da reagujemo dok se ne završe urbanističke procedure u gradu. Kada se one završe počeće gradnja".

Ministarka je ocenila da je to "jedina moguća pomoć" Zvezdi, koja se sinoć otvorenim pismom obratila javnosti i zatražila pomoć države.

"Smatramo da je to i velika i dugoročna pomoć, a na kraju i jedina moguća jer budžetskim sredstvima ne možemo da pokrivamo neke dugove koji su ostali", rekla je Snežana Samardžić Marković.

Generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović sinoć je u saopštenju naveo da će taj košarkaški klub biti prinuđen da u Superligi Srbije učestvuje sa juniorskim timom, ukoliko se država uskoro ne angažuje da pomogne.

Pogledajte još