Runi: Ćićarito je fantastičan igrač

BEOGRAD, 16. marta 2011. (Beta) - Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da je iznenađen napredovanjem mladog napadača Havijera Ernandesa, koji je sa dva gola u utakmici protiv Olimpika iz Marseja doneo klubu plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Mančester junajted je sinoć u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona pobedio Marsej sa 2:1 i peti put uzastopno se plasirao među osam najboljih ekipa. Oba gola za Junajted postigao je Havijer Ernandes, a Marsej je u završnici smanjio autogolom Veslija Brauna.

Ernandes (22) je letos iz Čivasa došao na Old Traford, do sada je odigrao 33 utakmica za klub i postigao 16 golova. Junajted je za meksičkog napadača platio Čivasu između šest i osam miliona funti.

"Iznenađeni smo. Kada smo ga kupili mislili smo da će mu trebati vremena da se prilagodi. Fizički se veoma dobro prilagodio i može dobro da igra svih 90 minuta", rekao je Ferguson britanskim medijima.

"Snažan je i brz i neverovatno dobro se kreće. Taj dečko ima golove u sebi", dodao je 69-godišnji trener.

Takođe i napadač Junajteda Vejn Runi pohvalio je nastupe Ernandesa.

"On je fantastičan igrač. U dobroj je formi i lepo je igrati pored njega. Brzo trči iza defanzivaca i tako stvara više prostora drugim napadačima. To nam se trenutno isplaćuje. Dobro je kada vidite da želi da napreduje", rekao je Runi.

Mančester junajted se ove sezone bori za tri trofeja - Premijer ligu, FA Kup i Ligu šampiona.

Pogledajte još