U Srbiji stabilna bezbednosna situacija

BEOGRAD, 16. marta 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u sredu da je u Srbiji stanje stabilno i da je rad policije tokom proteklih godinu dana napredovao u svim sektorima.

"Stanje reda i mira u Srbiji je stabilno, a borba protiv organizovanog kriminala, pre svega trgovine narkoticima je napredovala u svim poljima, što potvrdjuje i stav Evropske komisije", kazao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

On je predvodio tim MUP-a koji je došao danas u Skupštinu Srbije da poslanicima na Odboru za bezbednost predstavi izveštaj o radu MUP-a u proteklom periodu, ali taj odbor nije zasedao zbog nedolaska dovoljnog broja poslanika vladajuće koalicije za izglasavanje kvoruma.

Dačić je dodao da je zabeleženo smanjenje broja krivičnih dela i posebno istakao činjenicu da gradjani Srbije imaju veliko poverenje u policiju.

Upitan da li će prisustvovati današnjem fudbalskom večitom derbiju, ministar policije je odgovorio da će u naredna dva dana biti na službenom putu u Crnoj Gori i dodao da to što neće prisustvovati utakmici neće uticati na obezbedjivanje javnog reda i mira.

Pogledajte još