UDVARAO MI SE ŠIJANOV UBICA: Goca Božinovska iskreno o najtežem životnom periodu

Život Goce Božinovske je poput filmskog i svaki put kad sumira događaje iz svoje biografije, ona otkrije poneki novi detalj zbog kojeg niko ne ostane ravnodušan.

Najburniji pevačicin period bio je tokom i posle braka sa Zoranom Šijanom, koji je ubijen 27. novembra 1999. O tome je Božinovska detaljno pričala u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

- Nikada nisam saznala da je bio žestok momak. Bio je sportista, bokser, nije odavao utisak da je žestok momak. Niti on, niti njegovo društvo nisu se ponašali tako. U kuću su nam dolazili Čume, Pleća, Vujke, Limun. Nisam se plašila, to su bile male bebe, fini momci. Dolazi su nam na rođendane. Nikada nisam čula reči surčinski klan - kaže Goca i priseća se kako je saznala da je Zoran ubijen.

- Najstrašniji momenat u životu - kada mi je Šaban javio da je Šijan ubijen. Nikada te reči neću zaboraviti. Pevala sam u Beču, trebalo je ujutru da putujem u Italiju. Pre nastupa me je zvao Šijan i rekao da su deca dobro, da je Mirko s njim u gradu, a da je Zoranu zet odveo kući. Ovaj cmizdravko nije hteo bez tate. Rekao mi je da kupim nešto njemu, pre nastupa mi je stigao džemper od kašmira od šanera, tačno njegova veličina. Otpevala sam i sela, i zvoni telefon tog momenta - priseća se ona i nastavlja:

- Šaban me je nazvao, vidim da priča nešto zvanično. "Ma, idem iz pečenjare, zatvorena ulica u Svetozara Markovića, nešto se desilo. Jesi li ti čula nešto?" Ja kažem da nisam, a on kao da je načuo da je ranjen Šijan. Kroz glavu mi je proletelo da je dete sa njim. Zovem prijatelje, niko mi se ne javlja, niko ne sme da se javi. Osetila sam nemir, deset dana pre toga mi je igralo oko, svakog dana. Zvala sam Šijanovu majku, ona mi kaže: "Jadan nam je život, Gordana moja, nema Šijana..." Ne znam kako su oni mene povratili - rekla je Božinovska.

Srećom, Mirko u tom trenutku nije bio sa ocem, jer mu se spavalo, pa ga je on odveo kući, a provod je nastavio sa društvom. Kako kaže, džemper je dala mužu Šijanove tetke, a suprugovo telo nije videla jer su joj rekli da je bolje da joj ostane u lepom sećanju. Goca nam je rekla i da je, iako se nije otkrilo ko je ubio njenog supruga, svašta čitala.

- Sve se zna, a ništa se ne zna. Bio je drugi sistem, država je imala nekog udela u tome, neko iz tih krugova. Verovatno, tako se pričalo. Sad, i da dođe ispred mene neko, šta bih mu radila. Da ga ubijem i da deca ostanu i bez mene. Bila sam spremna u tom momentu da ubijem, da mi kažu: "To je ubica, pucaj", ja bih ga ubila. Toliko sam ga volela.

Pevačica je ispričala i da joj se nedugo nakon toga, na novogodišnjem nastupu, udvarao čovek za koga se pretpostavlja da je bio umešan u Šijanovo ubistvo.

- On je u novembru ubijen, a ja sam pevala za Novu godinu jer sam uzela novac unapred. Jako teško mi je bilo. Pevala sam u Hamburgu i udvarao mi se neko za koga sam posle četiri godine saznala da je pobegao iz zemlje kada je Šijan ubijen. Pobegao je u Nemačku i došao na moj nastup. Rekao mi je da sam lepa i da će sve to proći - drhtavim glasom kaže Goca.

Zlata mi je kao sestra

Prijateljstvo sa Zlatom Petrović je nešto po čemu je Božinovska takođe prepoznatljiva. Mnogi ih doživljavaju kao dve polovine jedne celine i teško ko može da ih zamisli jednu bez druge.

- U vreme kad sam se ja razvela od Radeta, i Zlata se razvodila od Hasana. Tih godina smo ona i ja počele da se družimo i nikada se nismo odvojile. Večito zajedno. To je valjda neka sudbina. Kao i s Jašarem Ahmedovskim i Mirkom Kodićem. Do dana današnjeg ništa nije pokvarilo naše druženje - počela je Goca i dodala da je Petrovićeva iskren prijatelj.

- Između mene i Zlate nikada nije bilo rivalstva. Da li znate da je Zlata bila u stanju da skine nešto sa sebe, ako će meni ta stvar lepše da stoji. Iako je ta stvar bila skuplja. Uvek je volela da budem lepa. Sojdana i Marlena, tako nas je Hasan nazvao po nekim dvema ženama iz Šapca koje su bile nerazdvojne - kaže Božinovska.

Izvor: Kurir.rs
Foto: gocabozinovska/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.