BROJ ZARAŽENIH U BLAGOM PADU: U Srbiji 2.559 novih slučajeva koronavirusa, preminule 43 osobe

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.190 osoba, njih je 2.559 pozitivno, dok su nažalost 43 osobe preminule.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 288 pacijenata, što je dobra vest, s obzirom na to da smo juče imali 305.

Podsetimo, juče smo imali 2.693 pozitivnih na korona virus od testiranih 11.399 osoba dok je 47 osoba preminulo. Prema jučerašnjem preseku, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazilo se 305 pacijenta.

Podsetimo, danas u 15 časova počinje sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa na kojoj će biti donete mere za novogodišnje praznike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na godišnjoj pres konferenciji da će od 4. januara kreću da stižu nove količine Fajzerove vakcine i da će do kraja tog meseca biti vakcinisani svi zdravstveni radnici koji rade u kovid sistemu.

Klinika "Laza Lazarević" juče je otvorila kovid odeljenje i primila prve pacijente kojima treba i psihijatrijska pomoć. Doktorka Ivana Staščević Karličić naglasila je da se u toj klinici primaju oboleli s lakšom formom kovida kojima je neophodan psihijatrijski nadzor u bolnici.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još