BEAUTY VODIČ: 21 strategija za savršen ulazak u 2021. godinu

Koliko god da smo do sada čuli i primenili mejkap i hair strategija, profesionalci nas uvek iznenade nekim novim trikovima. Mi smo izabrali 21 beauty trik čiji je rezultat savršena šminka za doček. Primenite ih i zakoračite u 2021. puni samopouzdanja!

Iako će većina vas novogodišnju noć provesti u krugu porodice, to nikako ne znači da ne treba da se posvetite svom izgledu. Rezultat koji daju ovi beauty trikovi jeste savršena šminka za doček.

Znamo da je zakazivanje termina u salonima lepote ove godine izuzetno teško. Do nedavno zatvoreni već u 17, saloni su prebukirani. Zakazivanje u "pet do dvanaest" gotovo je nemoguća misija. Zato je tu naš ekspertski vodič, baziran na 21 strategiji. Ovi beauty trikovi pomoći će vam da zablistate sami – kod kuće. Oni će biti i dugoročno isplativi, pa ih obavezno ponesite i u narednu godinu.

Smuti od zelenog čaja i nane za sjajnu kožu

Sjajna koža je svima ideal. Često zaboravimo da je za taj ideal neophodno raditi i na ishrani. Smuti od zelenog čaja i jogurta ima gotovo instant dejstvo.

Skuvajte 250 ml zelenog čaja i ostavite da se ohladi. Dodajte 250 ml jogurta, 100 g usitnjene mente, šest kockica leda i kašičicu meda. Na kraju, u dobijenu smesu iscedite dve limete i dobro promešajte. Živeli!

Beauty trikovi za šminkanje:

Pripremite kožu za šminkanje

Nanesite prajmer! Prajmer će osigurati postojanost mejkapa. Ne zaboravite: kada ga nanesete, sačekajte nekoliko sekundi. Tek po isteku ovog perioda nastavite da nadograđujete bazu za šminkanje.

Korektor podmlađuje

Šminkanje je jednostavnije nego što mislite! Nanesite korektor na područje ispod očiju, u obliku obrnutog trougla koji se spušta na obraze. Nakon toga, fiksirajte korektor sa malo trenslucentnog pudera. Efekat je neverovatan.

Osigurajte postojanost pudera

Tečni puder je idealan za sve one prilike u kojima je postojanost imperativ. Odaberite puder mat završnice. Nanesite prvo tečni puder. Kada koža upije tečni puder, nanesite puder u kamenu sa sitnim česticama šimera.

Ne preterujte s količinom hajlajtera

Ključni mejkap trik je ne preterivati sa hajlajterom. Evo kako to da postignete. Nanesite manju količinu hajlajtera na kažiprst, srednji i domali prst, pa njima blago protrljajte dlan suprotne šake. Potom, tapkajte prstima gore-dole po jagodicama obraza. Ostatak hajlajtera utrljajte u lukove obrva i središnji deo brade. Vrh nosa samo dodirnite prstom.

Monokolorna shema za prefinjen izgled

Monokolorna shema je primena iste boje na celom licu. Možete naneti isto rumenilo ili bronzer preko kapaka i jagodica. To vam daje prefinjen izgled.

Učinite senku multidimenzionalnom

Ne ovaj mejkap trik nije rezervisan samo za profesionalne šminkere. To će i vama vrlo lako poći za rukom ako nanesete senku iste nijanse u dve teksture. Najpre na kapak nanesite senku u kremi. U drugom sloju, nanesite i sedef senku u kamenu.

Istaknite sjaj u očima

Jendostavan, a efektan beauty trik: utapkajte malo balzama za usne u centar gornjeg kapka. Zahvaljujući tome, oči će dobiti zdrav sjaj, dok će pogled postati bistar.

Neutrališite crvenilo u očima

Ukoliko vas muči ovaj problem, nanesite bež olovku na unutrašnju ivicu donjih kapaka. Ona će delovati kao korektor za beonjače.

Koristite dve maskare

Ako koristite istovremeno crnu i braon maskaru, oči izgledaju veće. Crna maskara se stavlja na gornje trepavicame, ali na donje trepavice nanesite braon. Tako će vaše oči izgledati krupnije.

Postignite prirodni oblik obrva

Očešljajte obrve nagore i isecite samo najduže dlačice. Na ovaj način, kreiraćete prirodniji oblik, ali i sprečićete da poneka duža dlaka naruši njihov izgled.

Istaknite i oči i usne

Staro pravilo da ne treba istovremeno naglašavati šminkom oči i usne više ne važi. Ipak, vodite računa o tome da ruž i mejkap za oči budu kolorno usklađeni. Tako se dobija savršena šminka za doček.

Beauty trikovi za friziranje

Osigurajte postojanost frizure

Prilikom feniranja kose, sačekajte da se pramen potpuno ohladi pre nego što ga skinete s četke. Većina ubrzava proces feniranja, što rezultira nepostojanošću frizure.

Pospešite volumen kose

Kada želite da povećate volumen, kosu najpre sušite pri korenu i odižite je prstima. Ukoliko započnete feniranje od krajeva ili središnjeg dela vlasi, povući ćete mokru nadole i izazvati suprotan efekat.

Osvežite kovrdže

Definisane kovrdže ćete lako postići uz pomoć hladnog vazduha iz fena. Usmerite hladan vazduh na suvu kosu i nakon toga protresite prstima.

Kreirajte "mekše" talase

Ako tokom uvijanja kose okrenete figaro iz vertikalnog u horizontalni položaj, talasi će biti "mekši".

Želite suptilnije lokne?

Koristite veliki figaro (6 cm). Nakon stilizovanja lokni, fiksirajte ih šnalama. Držite ih tako 10 do 30 minuta.

Napravite idealan konjski rep

Zabacite glavu unazad, pod uglom od 45 stepeni, te sakupite kosu četkom. Što je četka gušća, kosa će biti glatkija, a konjski rep uredniji i elegantniji.

Kako do besprekorne punđe?

Najbolje je da fenirate poluvlažnu ili suvu kosu, i to u smeru željene frizure. Na primer: od potiljka i sa strane potezima nagore za visoku punđu.

Umereno s preparatima za kosu!

Ukoliko ste slučajno naneli veću količinu preparata, utrljajte suvi šampon od korena do krajeva. Nakon toga, ponovo se očešljajte.

Izaberite novi parfem

Nova godina savršen je povod da počastimo sebe novim parfemom. Neka bude senzualan, drzak, drugačiji od onoga što inače nosite.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još