Otvoren srpski paviljon na Sajmu knjiga u Lajpcigu

0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar kulture Božidar Djelić i Predrag Marković otvorili su u četvrtak paviljon Srbije na Sajmu knjiga u Lajpcigu.Srbija se do 20. marta predstavlja kao zemlja u …

LAJPCIG, 17. marta 2011. (Beta) – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar kulture Božidar Djelić i Predrag Marković otvorili su u četvrtak paviljon Srbije na Sajmu knjiga u Lajpcigu.

Srbija se do 20. marta predstavlja kao zemlja u fokusu na Lajpciškom sajmu, uz prisustvo četrdesetak domaćih autora i brojne programe koji se odvijaju pod sajamskim kupolama, ali i širom tog nemačkog grada.

“Ova manifestacija istovremeno je obaveza i nada za Srbiju koja, kao evropska zemlja, ne traži samo prava, nego ima i obavezu da doprinese budućnosti našeg kontinenta”, rekao je na svečanosti Djelić.

Novi ministar kulture Srbije Predrag Marković rekao je na svečanosti da je u Lajpcig došao da podrži napore svojih prethodnika iz Ministarstva kulture koji su u saradnji s organizatorima lajpciškog sajma tokom protekle tri godine pripremali ovogodišnji nastup Srbije na toj manifestaciji.

Na Sajmu knjiga u Lajpcigu ove godine će biti predstavljeno tridesetak dela srpskih autora koja su tokom protekle dve godine prevedena na nemački jezik.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.