Vlada izdvojila 50 miliona dinara pomoći Japanu

BEOGRAD, 17. marta 2011. (Beta) - Vlada Srbije saopštila je u četvrtak da je izdvojila iz budžeta 50 miliona dinara za humanitarnu pomoć Japanu.

Kako je saopšteno, na sednici u četvrtak, Vlada je usvojila i Uredbu o klasama vazdušnog prostora Republike Srbije i uslovima za njihovo korišćenje.

Na sednici je još usvojena i uredba o utvrdjivanju programa upravljanja vodama za 2011. godinu kao i Odluka o obrazovanju Nacionalnog komiteta za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu.

Kako se navodi u saopštenju, na sednici su doneseni i Zaključak o usvajanju ugovora o kreditu izmedju Vlade Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije kao i Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju izmedju Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske u oblasti energetike.

Vlada je donela i Zaključak o potpisivanju Protokola o saradnji u oblasti nauke i tehnologije između Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske. Usvojen je i Zaključak o zajedničkoj izgradnji fiskulturne sale Osnovne škole "Srbija" na Palama u Republici Srpskoj.

Pogledajte još